miercuri, 3 septembrie 2008

Referat Animale daunatoare culturilor

Coropisnita traieste in soluri afanate si nisipoase. Corpul ei catifelat,de culoare roscata,are prima pereche de picioare adaptata pentru spalat.Cand sapa galerii, coropisnita distruge radacinile si tulpinile subterane ale plantelor de cultura.Ea este un daunator periculos in sere si rasadnite.

Lacusta calatoare traieste pe pajisti,pe campii,in lanurile de cereale.Are daua perechi de aripi:prima pereche este scortoasa,iar a doua pereche este transparenta.Ultima pereche de picioare,groasa si lunga serveste la sarit.Se hraneste cu plante pe care le roade si le sfarama,producand mari pagube agriculturii.Se inmulteste prin oua.Femela depune toamna zeci de oua intr-un fel de saculet in pamant.

Primavara,din ele ies larve, care cresc repede adulti;metamorfoza este incompleta. Coropisnita traieste in soluri afanate si nisipoase.Corpul ei catifelat,de culoare roscata,are prima pereche de picioare adaptata pentru spalat.Cand sapa galerii, coropisnita distruge radacinile si tulpinile subterane ale plantelor de cultura.Ea este un daunator periculos in sere si rasadnite.

Gandacul de Colorado ataca culturile de cartof si de plante inrudite cu acesta.Pe ellitrele lui galbene se gasesc 10 dungi negre.Pentru ca se hraneste cu frunzele plantelor sis a inmulteste de mai multe ori pe an,este extrem de daunator.

Fluturele alb este cel mai raspandit fluture din livezi.Are aripile albe cu nervure negre.Toamna,femela depune oua,intr-o retea de fire,care sunt agatate de ramulrile pomilor.Primavara,din oua ies larve care ataca primele frunze si muguri florali,producand mari pagube livezilor.

Musca de casa este raspandita pe toata suprafata pamantului.Corpul ei alcatuit din cap,torace si abdomen,prezinta anumite caracteristici.Capul are are doua antere,doi ochi mari si o trompa scurta.Prima pereche de aripi este bine dezvoltata;a doua pereche, redusa,are rol in mentinerea echilibrului in timpul zborului.Fiecare picior se termina cu 2 gheare si 2 penite lipicioase,cu ajutorul carora musca poate merge pe suprafete netede si lucioase,fara sa alunece.Se hraneste cu lichide pe care le suge cu trompa iar hrana solida o dizolva cu saliva si apoi o suge.

Tantarul anofel traieste in lacuri si balti.Corpul lui fin are aripi lungi si subtiri.Masculul se hraneste cu seva si nectarul plantelor,iar femela inteapa pielea omului si a animalelor,sugand sange.Se inmulteste prin oua,pe care le le depune in apa.Larvele sunt paroase si negricioase;pulpele au o forma caracteristica.

Niciun comentariu: