miercuri, 3 septembrie 2008

Referat Importanta cresterii animalelor

Cresterea ovinelor este o activitate traditionala. Diversitatea productiilor pe care le realizeaza, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consuma, confera cresterii si exploatarii ovinelor caracterul unei activitati durabile si de perspectiva. Exista posibilitatea realizarii de export de carne de ovine care sa aduca venituri mari producatorilor

Stimularea organizarii de exploatatii, sau asociatii,in vederea cresterii tineretului ovin pentru ingrasare in vederea asigurarii cu carne a pietii interne si externe.

Cresterea consumului intern de carne de oaie pe cap de locuitor. Sporirea veniturilor crescatorilor prin comercializarea productiei marfa. Modificarea directiilor prioritare de exploatare pentru productia carne - lapte.

PROGRAM PENTRU SUSTINEREA PRODUSULUI
Ameliorarea efectivelor de ovine pentru productiile de carne si lapte prin folosirea insamantarilor artificiale si a berbecilor amelioratori pentru productia de carne si lapte. Imbunatatirea structurii dimensionale a exploatatilor cu profil de ingrasare a tineretului ovin.
Introducere a grilei de clasificare a carcaselor, conform standardelor UE.

OBIECTIVE DE REABILITARE SI REDRESARE PE TERMEN MEDIU SI LUNG

Relansarea sectorului in vederea s timularii consumului de carne la intern si a e xportului de carne de ovina. Alinierea la standardele Comunitatii Europene privind modul de acordare a subventiilor si clasificarea carcaselor.Recastigarea pietelor externe pentru carnea de ovine, pe relatia tarilor arabe si a comunitatii Europene.

Cresterea bovinelor este o activitate traditionala a tarii; Diversitatea productiilor pe care le realizeaza, consumul redus de energie si natura furajelor pe care le consuma, confera cresterii si exploatsrii bovinelor caracterul unei activitsti durabile si de perspectiva;

Exista posibilitatea realizarii de export de carne de bovine care sa aduca venituri mari producatorilor. Sursa pentru schimburile comerciale.
Asigura stabilitatea fortei de munca in zona rurala si montana.

OBIECTIVE URMARITE:
- Cresterea greutatii de sacrificare va determina randament ridicat de carne in carcasa.
- Integrarea activitatii de ameliorare a efectivelor de bovine la normele si standardele UE.
- Promovarea activitatii de ameliorare a efectivelor de bovine in directia maririi si imbunatatirii productiei de carne.
- Stimularea organizarii exploatatiilor in asociatii, in vederea reprezentarii intereselor in relatie cu furnizorii de imputuri si beneficiari ai produselor finite.
- Asigurarea unor venituri proprii prin valorificarea productiei marfa la export.
- Asigurarea conditiilor necesare exteriorizarii potentialului de productie al animalului.
-Stimularea cresterii efectivelor in zonele montane care prezinta oportunitati in cresterea taurinelor

PROGRAM PENTRU SUSTINEREA CARNII DE VITA SI VITEL
- Stimularea organizarii in exploatatiilor sau asociatii, in vederea reprezentarii intereselor in relatiile cu furnizorii de imputuri si beneficiarii produselor finite.
-Stimularea organizarii de exploatatii competitive si eficiente in zona rurala si montana.
-Sporirea veniturilor proprii si trecerea de la autoconsum la productia comerciala.
a€¢ Cresterea efectivului matca si a natalitatii in vederea cresterii efectivului de tineret bovin destinat ingrasarii si sacrificarii la greutati optime.

Niciun comentariu: